Za više informacija slobodno nas kontaktirajte: 060 500 62 61

info@kucerakmaste.rs

Dečija kultura sviranja

 

Muzika treba da deluje direktno na telo i misao. Sviranje instrumenta pruža mogućnost muzici da direktno deluje na telo i dušu. Deca mogu da „čuju“ i prstima, jer postoji analogno razumevanje između uha i ruke. U stanju su da pažljivo prate promene tempa i fraziranja. Da bismo formirali volju i karakter, moramo dopreti u dečji svet.

 

U našoj radionici polazimo od solfeđa koji je uključen u nastavu klavira. Sa lakoćom, kroz igru učimo na najsavremeniji način koji se primenjuje u svetu. Koristimo video prezentacije, slikovite primere za učenje tonova i na jednostavan način blizak deci objašnjavamo muzičke oznake.  U našoj radionici motivišemo decu da zavole instrument što im daje volju za vežbanje kod kuće.

 

Grupni časovi klavira idealni su za decu koja dele zajednički proces učenja i podstiču jedni druge. Deca koja su povučena, stidljiva postaju vremenom samouverena. Dete će biti ponosno na sebe kada savlada veštinu sviranja. Sviranjem se unapređuju motorne funkcije i poboljšava kordinacija očiju i ruku. Potrebno je istovremeno čitati note i svirati. Mnoge studije su pokazale da slušanje muzike i sviranje muzičkih instrumenata poboljšavaju mogućnost pamćenja tako što stimulišu mozak.

 

„Učiti svoje dete znanju, ne treba silom, nego igrom“, Platon.

Call Now ButtonPozovite nas
Facebook