Za više informacija slobodno nas kontaktirajte: 060 500 62 61

info@kucerakmaste.rs

likovna radionica ikona simbol muzicka radionica logo vrapcic

 

Kućerak mašte kreativni kutak za decu osnovala je Jelena Tomic diplomirani muzički pedagog Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i dirigent Dečijeg hora „Vrapčići“. Završila je nižu muzičku školu Dr Vojislav Vučković i srednju muzičku školu Josip Slavenski, teoretski odsek i klavir“.  Svoj prvi solo nastup imala je još kao dete u emisiji Peđolina na Studiju B, prvi muzički koraci u muzickoj radionici postali su njena ljubav i profesija.

Master akademske studije studije na Fakultetu političkih nauka, smer kulturologija i studije rodne ravnopravnosti upisuje 2009. godine i učestvuje kao saradnik Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka u projektu „Noć muzeja kao kulturološki i društveni fenomen u Srbiji.

 

Na Fakultetu muzičke umetnosti nastupala je u klasi prof. Ingrid Rajić u kamerom sastavu u Atrijumu Narodnog muzeja. Imala je čast da bude član akademskog hora „Collegium Musicum“ pod rukovodstvom Darinke Matić Marović sa kojim je nastupala širom zemlje i sveta. Francuska, Austrija, Meksiko, Kina, Tajvan bile su samo neke od destinacija koje je posetila sa ansamblom. Iskustvo je sticala još kao student radeći u muzičkim radionicama, muzičkim školama, XIII gimnaziji i osnovnim školama.

 

Nakon 13. godina rada kao prof. muzike broji preko 100 nagrada na opštinskim i gradskim takmičenjima „Zlatna sirena“. U 2017. godini dobija priznanje „Zlatni violinski ključ“ u Skupštini grada  Beograda za izuzetan pedagoški rad, postignute rezultate na gradskim takmičenjima i promociju dečijih muzičkih svečanosti Beograda što je svrstava u sam vrh najboljih profesora. Od 2022 god. saradnik je kadidatima Fakulteta muzičke umetnosti koji polažu ispit za licencu. Uključena je u projekat škole “Lepo u nama i oko nas” za učenike od 5 do 8 razreda gde promoviše kulturnu baštinu našeg i drugih naroda. Stručni savetnici Ministarstva prosvete ocenili su njen rad visokom ocenom. Pored rada u školi kao redovan profesor muzike, kooridnator je tima za bezbednost i kvalitet rada ustanove, odeljenjski starešina…polaznik je stalnih usavršavanja i stručnih seminara svake godine.

 

Rad sa najmlađima u horu „Kućerak mašte“  je njeno omiljeno utočište i uzajamna radost mališana i dirigentice.  Organizator je mnogobrojnih koncerata hora “Kućerak mašte“ u Beogradu, dobitnik zahvalnica za rad hora kao i posebno priznanje od strane Internacionalne policijske asocijacije (IPA).

U Kućerku mašte svoje  iskustvo prenosi najmlađima u grupnoj/individualnoj nastavi klavira i solfeđa  uzrasta već od 4 godine. Nastava je pažljivo osmiljena, prilagođena svakom detetu individualno i ide u korak sa nastavom koja se primenjuje u svetu.

 

U našoj muzičkoj radionici namlađi polaznici od 1 do 10 godina, uživaju u pevanju, sviranju, đuskanju, improvizaciji na klaviru, maloj ukulele gitari i jedinstvenoj ritam sekciji na raznim zvečkama.

 

Mali virtuozi imaju priliku da se upoznaju sa klasičnom muzikom svirajući na šarenim jajima, atraktivnim bubnjevima. Upoznajemo se sa notama, muzičkim simbolima i igrama koristeći NTC sistem učenja. Na ovaj način razvijamo sinapse u pametnim dečjim glavicama i podstičemo razvijanje talenta. Vežbamo finu motoriku, razvijamo sluh, pažnju, koncetraciju, logiku…

 

Iznenadite svoje dete, pridružite nam se da rastemo zajedno i kvalitetno,

 

Vaš “Kućerak mašte”

 

 

Call Now ButtonPozovite nas
Facebook